BEYAZ KİNOA VE FAYDALARI
Evet kızlar size
bugün beyaz kinoadan ve faydalarından bahsedeceğim. Diyetle birlikte hayatıma
giren kinoa çok faydalı besin değeri çok yüksek, metabolizmayı hızlandıran bir tahıl türüdür. Kinoa, et
kadar proteinli, ayrıca vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda
kalsiyuma sahip. Düşünün ki içindeki kalsiyum bir bardak sütteki
kalsiyumdan daha fazla. Üstelik
kolestrol içermediği, az yağlı ve sindirimi kolay olduğu için bebekler ve
çocuklar için de çok besleyici bir tahıldır. Günlük kalsiyum ihtiyacını
karşılamak amacıyla salataların içine eklenerek tüketilebilir. Ben kızımın
çorbalarına katıyorum, salata yaptığımda sade pilav gibi de gönül rahatlığıyla
veriyorum.
Ayrıca çağın veremi denilen kanser hastalığını da önlemiş olduğunu okumuştum bir dergide. Kinoa içeriğindeki lignin hormonunun sebep olduğu kanser türlerine karşı da koruyor. Meme kanserini önleyici özelliğe sahip; kalbi de kuvvetlendiriyor. Tabi bu özellikler dışında öyle bir şeye yarıyor ki bana EMZİREN ANNELER HEP DUA EDECEKJ ÇÜNKÜ KİNOA ANNE SÜTÜNÜ OLDUKÇA ARTTIRIYOR. Deneyip görmelisiniz. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Ayrıca çağın veremi denilen kanser hastalığını da önlemiş olduğunu okumuştum bir dergide. Kinoa içeriğindeki lignin hormonunun sebep olduğu kanser türlerine karşı da koruyor. Meme kanserini önleyici özelliğe sahip; kalbi de kuvvetlendiriyor. Tabi bu özellikler dışında öyle bir şeye yarıyor ki bana EMZİREN ANNELER HEP DUA EDECEKJ ÇÜNKÜ KİNOA ANNE SÜTÜNÜ OLDUKÇA ARTTIRIYOR. Deneyip görmelisiniz. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Peki kinoa nasıl pişirilir ve
nerelerde kullanılır?
Kinoadan;
pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile
yapabilirsiniz. Pişirmeden önce kinoayı birkaç saat suda bekletmek
içindeki enzimleri harekete geçirir. Kinoa, 15 dakika gibi kısa bir sürede
pişer. Eğer suda bekletmek için vaktiniz yoksa pişirmeden önce bolca
yıkamalısınız. Her koşulda pişme süresi 15 dakikayı geçmiyor. Ben Kinoayı
pirinç ve bulgurun kullanıldığı her yerde kullanıyorum.
Kinoa bulgur kıvamında bir tahıl olduğu için Türk
damak tadına çok uygun. Baskın bir tadı ya da kokusu yok. Kendine özgün bir
aroması var. Haşlandıktan sonra salatalara eklenerek soğuk da yenilebiliyor. Taze
soğan, nar ekşisi, maydanoz, domates ile kısır gibi yapılırsa çok lezzetli
oluyor. Aynı zamanda sebze, et, balık, tavuk gibi yemeklerin yanına kuskus gibi
pişirilip hafif sadeyağ ile döndürülüp pembeleşene kadar çevrilirse pilav
niyetine de kullanabilirsiniz.
Bu arada ben Kinoa'yı Migros lardan Çiftçi markasından alıyorum :) Artık hemen hemen her markette ve aktarlarda var.
sevgiler.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder